NVIDIA Ekran Kartları Arasındaki Performans Farkı Oyunda Nasıl Etkiler Sağlıyor?

15 Eylül 2020

NVIDIA Ekran Kartları Arasındaki Performans Farkı Oyunda Nasıl Etkiler Sağlıyor?

Ekran kartları konusunda dünyanın en iyi markalarından birisi olan NVIDIA, farklı ekran kartları serileri ile birlikte seçenek sunuyor. Bunca zenginlik içerisinde ise NVIDIA ekran kartları arasındaki performansın oyuna etkisi de önem kazanıyor. Yeni bir kart alacak kişiler için mevcut donanımlarla uyumlu olmak koşuluyla, nasıl bir performans sunacağı satın alma aşamasında oldukça kritik. 

NVIDIA Ekran Kartları Arasındaki Performans Farkı Nasıl?

Her bir ekran kartı, farklı bir teknoloji ve özelliği ile ön plana çıkarken, küçük bir farklılık dahi oyun performanslarında kendini gösteriyor. Bu konuda en iyi sonuca ulaşabilmek için ekran kartı dışındaki tüm donanımları aynı olan sistemlerdeki ekran kartlarının performansına göz atmak gerekiyor. Özellikle son yıllarda büyük bir popülerlik kazanan; Borderlands 3, The Division 2, Far Cry 5, Final Fantasy XIV, Forza Horizon 4, Metro Exodus, Red Dead Redemption 2, Shadow of the Tomb Raider gibi oyunlar üzerinden yapılacak testler ile ekran kartlarının performans ve oyundaki etkilerini daha iyi görebilmek mümkün.

En İyi NVIDIA Ekran Kartı Hangisi?

Yapılan son testler sonucuna göre listenin başında Nvidia GeForce RTX 2080 Ti geliyor. Yapay zeka araştırmaları ve yazılım geliştirme gibi oyun oynamanın çok daha ötesine imkan veren RTX 2080 24 GB VRAM'e ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle çoğu oyuncu için üst düzey performans sunacak RTX 2080 ile performans durumunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. 60 FPS'de 4K ultra kaliteli oyun seçeneği ile 2080 Ti en iyi seçenek. Ancak 2019 ve 2020 yılı içerisinde piyasaya sunulacak daha üst modeller kuşkusuz RTX 2080’i geçecektir. Bu modellerden kısa süre önce tanıtılmış olan RTX 3070, RTX 3080 ve RTX 3090 için daha kapsamlı testlerin sonuçlarını beklememiz gerekecek. Minecraft gibi oyunları oynayabilmek için ışın izleme desteği istiyorsanız, tek seçenek RTX kartları. Üstelik ekonomik oldukları gibi ışın izleme desteği olmayan oyunlarda da oldukça hızlı. 

NVIDIA Ekran Kartları Oyunda Nasıl Etkiler Sağlıyor?     

Liste üstündeki ekran kartlarının çoğu genellikle yüksek ila ultra ayarlarda 1440p 60 FPS oyun desteği sağlıyor. Üstelik bu kartlar, 240 Hz ekrana sahipseniz, espor oyunlarında 1080p'de aşırı 240 FPS performans da sunabilir. Orta seviye isteyenler için GTX 1660 Ti ve GTX 1660 Super tercih edilebilir. 1080p ve 60 FPS tercih edenler için RX 590, RX 5500 XT 8GB ve RX 580 8GB alınabilir 

Oyundaki etkileri, daha yüksek FPS, daha akıcı bir performans. Bu nedenle ekran kartları arasında seçim yaparken, kriter eğer oyun performansıysa mutlaka bu yönden bakılmalıdır. Yüksek FPS değerleri ile tepki süresini kısaltarak oyun içi performansını arttırabilir, daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. 

 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.