Oyun Deneyiminizi Nasıl Daha İyi Hale Getirirsiniz?

05 Temmuz 2021

Oyun Deneyiminizi Nasıl Daha İyi Hale Getirirsiniz?

Oyun oynarken, daha iyi bir performans ve deneyim elde etmek isteyenler, küçük donanım değişiklikleri ve ayarlamaları yapabilir. Çok yüksek bütçeler gerektirmeden yapılabilecek donanım değişiklikleri, beklentilerin çok daha üzerinde bir performansa sahip olmanızı sağlar.

SSD’ye Geçiş

SSD’nin piyasaya sunulduğu ilk dönemlerde fiyatlar yüksek olduğundan dolayı büyük bir yanlış algı oluştu. Şu anda fiyatlarıyla cazip durumda olan SSD seçenekleri, yüksek okuma ve yazma hızı sayesinde bilgisayarın rahat bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu nedenle saniyeler içerisinde açılan bir bilgisayar ve hızlı işlemler için ilk değişikliği SSD ile birlikte yapabilirsiniz. Üstelik Windows 10 gibi bir işletim sistemi kullanıyorsanız, işletim sistemi ve SSD uyumu da bu konuda sizi tatmin edecek.

Arka Planı Kontrol Edin

Oyun oynama sırasında çeşitli oyun modlarını kullanmak arka plan servislerinin daha az çalışmasını ve gereksiz servislerin pasif hale gelmesini sağlar. Özellikle farklı uygulama ya da tarayıcıların çalıştırılması, bilgisayar performansının bölünmesine yol açar. Bu tip küçük ayarlar ve düzenlemeler, oyun performansı ve deneyimini iyileştirecektir.

Güncellemeleri İhmal Etmeyin

Bilgisayar ve donanımlar için dikkat edilecek önemli detaylardan birisi de güncellemeler. İşletim sistemi ve driver güncellemeleriyle sistemin daha kararlı, güvenli ve performanslı bir şekilde çalışması sağlanabilir.

Oyun Optimizasyonu

Oyun oynanacak bilgisayar donanımları, oynanmak istenen oyun için önerilen sistem ayarlarını taşımıyorsa oyun optimizasyonu yapılması gerekebilir. Bu sadece düşük sistemler için değil, tüm sistemler için önerilir. NVIDIA donanıma sahip bilgisayarlar için GeForce Experience gibi özel uygulamalar, oyun optimizasyonlarında ek yetenekler kazanmanızı sağlar. Gölge efektleri, yansıma efektleri, ortam aydınlatması, hareket bulanıklığı ve alan derinliği gibi özelliklerin seviyeleri, oyun performansında doğrudan etkilidir.

Ortamınızı İyi Hale Getirin

Oyun oynamak isteyenlerin daha iyi bir deneyim elde etmesi adına yapacakları sadece bilgisayar donanım değişiklikleri ve ayarlamalarıyla sınırlı değil. Oyun sırasında rahat edebileceğiniz bir oyuncu masası, sandalyesi ve klavye-mouse gibi donanımlara mutlaka yer vermelisiniz.

Donanım Değişiklikleri

Mevcut donanımlarınız eskiyse ya da yeteri kadar performans sunmuyorsa, donanım değişiklikleri kaçınılmaz olacaktır. Donanım değişikliklerinde yeni alınacak donanımların, sistemdeki eski donanımlarla uyumlu olmasına da özellikle dikkat edilmelidir.

Siz de Excalibur Oyun Bilgisayarı sayfasımızı ziyaret ederek yüksek performanslı bir oyun bilgisayarına sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.