Oyuncular İçin Ekran Kartı Seçerken Yapılan Hatalar

17 Kasım 2022

Oyuncular İçin Ekran Kartı Seçerken Yapılan Hatalar

Oyuncuların alacağı ekran kartlarında, farklı kriterler ön planda tutulmalıdır. Beklentilere uygun olmayan bir ekran kartı, kısa süre içerisinde performansıyla kullanıcıyı memnun etmemeye başlayacaktır. Bu nedenle ekran kartı almadan önce en çok yapılan hatalara göz atarak, en doğru ekran kartı modelini belirleyebilirsiniz. Ekran kartı seçerken, oynanacak oyunlardaki gereksinimler, marka, bellek hızı ve miktarı gibi kriterlere dikkat edilmelidir.

Ekran Kartı Seçerken Yapılan Hatalar

Oyuncuların ekran kartı seçimi sırasında monitör ve çözünürlük özelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Monitör tarafından desteklenmeyecek özelliklere sahip ekran kartının işlevsel olmaması, ekran kartı seçiminde diğer donanımlara da dikkat edilmesini zorunlu kılıyor.

Ekran kartı bellek hızı fiyatı etkileyen bir özellik olduğu için düşük bellek hızı seçilerek genellikle uygun fiyatlı seçimler yapılmaya çalışılır. Ancak performans söz konusu olduğunda ise seçim yaparken hatalar yapılabiliyor. Kullanıcıları yeni bir ekran kartı seçimi yaparken, minimum şu kadar bellek hızına sahip olması gerekli gibi kriterler getirilmemelidir. Fiyat ve ayrılan bütçeye göre modeller arasında değerlendirme yapılarak bellek hızı seçilmelidir.

Ekran kartında bellek miktarı da çoğu zaman 2 GB ya da 4 GB olarak seçilmektedir. Yeni oyunlar ile birlikte grafiklerde yaşanan gelişme, ekran kartlarının daha fazla özelliğe sahip olmasını zorunlu kıldı. Bu nedenle oyuncuların iyi bir ekran kartı almak ve oyuncu ekran kartı seçimi yapmak istemesi halinde 4K gibi çözünürlüklerin desteklenmesi için 8 GB ve üzeri ekran kartlarını seçmesi gerekmektedir. Böylece yeni oyunları daha akıcı ve özellikleri kısmadan oynama imkanı elde edilebilir.

Bellek miktarı için yüksek seçim yapılırken, kullanıcıların göz ardı ettiği özelliklerden birisi işlemcidir. İşlemci iyi olmadığı takdirde yüksek bellek miktarı tam kapasite çalışmayacaktır. Bu nedenle oyuncuların, ekran kartı bellek miktarı dışında işlemci ile uyumu ve alınabilecek maksimum performansa dikkat etmesi gerekmektedir.

Ekran kartı seçimlerinde yapılan son hata ise DirectX. Yeni nesil oyunların büyük bir kısmı DirectX 12 ile uyumlu olarak geliştirildiğinden dolayı donanımların bu desteği sağlaması gerekiyor. Bu kapsamda ise ekran kartının özelliklerine dikkat edilmeli.

Yapılan hatalara bakarak ve öneriler doğrultusunda yapacağınız seçimler ile kriterlerinize uyan en iyi ekran kartını satın alabilirsiniz. Casper modellerine göz atarak, en iyi performansı verecek yeni bir bilgisayar ve ekran kartına sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.