Telefon Batarya Ömrünü Kısaltan Hatalar Neler?

26 Temmuz 2022

Telefon Batarya Ömrünü Kısaltan Hatalar Neler?

Batarya Ömrünü Kısaltan Hatalar Neler?

Telefonların bataryası, her bir donanım gibi belirli bir ömre sahiptir. Ancak doğru şarj ve kullanım ile daha uzun süre bataryanın işlevsel olmasını sağlayabilirsiniz.

Bataryanın Sıfırlanması

Batarya kullanımında en çok yapılan hatalardan birisi telefon şarjı için bataryanın sıfırlanmasının beklenmesi. Telefon bataryalarında yaygın olarak tercih edilen modeller lityum iyon piller. Bu pillerin teknik olarak yüzde 30 ile yüzde 80 arasında kullanılması gerekiyor. Bu nedenle şarj yüzdelerinde belirtilen oranların dışına çıkılması ve şarj edilmesi için telefonun bataryasının tükenmesinin beklenilmesi, kısa süre içerisinde performansın düşmesine neden oluyor. Bu aralıklarda yapılacak şarj işlemleri ise batarya sağlığını koruduğu gibi çok daha uzun süre performans alınmasını sağlayacaktır.

 

Batarya Sıcaklığını Önemsememek

Telefonlardaki performans gerektiren oyun ya da uygulamalarda genellikle batarya daha fazla ısınır. Telefon üreticileri tarafından kullanıcılara sunulan önerilerde, 0 ile 35 derece aralığında kullanım ideal görülüyor. Sadece kullanım sırasında değil, telefonun bulunduğu ortam sıcaklığında da bu aralıklara dikkat edilmesi gerekiyor. Aralıkların dışına çıkılması halinde ise kullanıcıların ideal sıcaklığa girebilmesi adına müdahale etmesi gerekebilir.

Optimizasyonu Göz Ardı Etmek

Telefonlarda batarya kullanımı mutlaka kontrol edilmeli. Batarya optimizasyonu yapacak kullanıcılar, telefonların şarjının daha uzun süre dayanmasını ve böylece şarj döngülerinin daha uzun sürede tükenmesini sağlayacaktır. Bu nedenle uygulama kullanımı takip ederek batarya sağlığını korumak, kullanıcıların yapmayı ihmal ettiği en büyük hatalardan birisi. Bir uygulama yardımıyla ya da telefondaki batarya bölümünden optimizasyon yapılarak, batarya kontrol altına alınabilir. Bu aşamada ise çok fazla uygulama ve oyun tercih etmemek, uygulama diyeti yapmak da batarya sağlığı için önemli bir iyileştirme sağlayacaktır.

Bu öneriler doğrultusunda yapacağınız düzenlemeler, telefon bataryasındaki memnuniyetsizlikleri büyük oranda ortadan kaldıracaktır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.