Windows 10’da En Yüksek Güç Modu

31 Temmuz 2023

Windows 10’da En Yüksek Güç Modu

Güç modu, bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir ayardır. Windows 10’da farklı güç modları mevcuttur ve kullanıcılar bu güç modları arasında geçiş yapabilirler. Denge modu ile

enerji tüketimini ve performansı dengelerken yüksek güç modu ile sisteminizi maksimum seviyeye çıkarabilir ve yüksek bir performans sağlayabilirsiniz.

Güç Modu Nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir araç olan güç modu, cihazınızı daha verimli kullanmak için bazı ayarları değiştirebilir. Örneğin, güç modu sayesinde işlemci hızını artırabilirsiniz. Yüksek güç modu ile Windows 10’da daha yoğun işlem gücü veya performans gerektiren uygulamaları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Windows 10’da genelde üç adet güç modu bulunduğundan yüksek güç modunu seçerek oyun bilgisayarı performansı yüksek bir şekilde kullanabilir ve arkadaşlarınızla iki kişilik online oyunları oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Denge Modu

Bilgisayarın varsayılan güç modudur. Genelde performans ve pil enerjisi için verimli bir denge sağlar. Bazı enerji tasarrufu önlemleri alsa da işlemci tam kapasitede rahatlıkla çalışabilmektedir.

Yüksek Güç Modu

Bu mod sayesinde bilgisayar en üst düzeyde performans gösterir. Herhangi bir enerji tasarrufu içermediğinden işlemciyi en yüksek hızda kullanabilirsiniz. Genellikle oyunlarda tercih edilen yüksek güç modu ile oyunlarınızı yüksek grafikte oynayıp eğlencenin tadını daha fazla çıkarabilirsiniz.

Yüksek Güç Modunda Hangi Oyunlar Oynanabilir?

Yüksek güç modunda oyun bilgisayarınızın performansını artıracağından genel de grafiksel açıdan yoğun ve fazla gereksinim isteyen oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. İşte Windows 10’da en yüksek güç modunda oynanabilecek birkaç oyun:

Assassin’s Creed Valhalla

Bu popüler açık dünya oyunu, sizi İskandinavya’nın Viking dönemine götürecek. Bu fazlasıyla detay isteyen oyunu yüksek güç modunda daha yüksek çözünürlükte ve daha akıcı bir şekilde oynayıp Viking döneminin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

The Witcher 3: Wild Hunt

Bu açık dünya rol yapma oyunu, büyüleyici hikayesi ve geniş dünyasıyla sizleri kolaylıkla içine çekecektir. Yüksek güç modu ile bu oyunun dünyasının detaylarının tadını çıkarabilir ve yüksek grafik ayarlarıyla netliğe doyabilirsiniz.

Shadow Of The Tomb Raider

Aksiyon-macera tabanlı bu oyun heyecanlı hikayesiyle Lara Croft’un maceralarını içermektedir. Yüksek güç modunda Lara Croft ile daha canlı maceralara atılın ve görsel şölenin tadını çıkarın.

Red Dead Redemption 2

Bu western temalı açık dünya oyunu ile karakteriniz ile at üstünde istediğiniz her yere gidebilir, görevlere atılabilir ve o mükemmel havanın tadını çıkarabilirsiniz. Büyüleyici hikayesiyle yüksek güç modunda oynandığında oyunculara yüksek çözünürlük ve yüksek grafikleriyle harika bir oyun deneyimi sunar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.