Windows 11’de Android Uygulamalar Nasıl Çalıştırılır?

24 Aralık 2021

Windows 11’de Android Uygulamalar Nasıl Çalıştırılır?

Windows 11 işletim sisteminin kullanıcılara getirdiği en büyük yeniliklerden bir tanesi Android uygulamalarının çalıştırılması. Android uygulamalarının Windows işletim sisteminde daha önceki versiyonlarda çalıştırılmasının tek yolu, çeşitli emülatörler ve 3. taraf uygulamaların kullanılmasıydı. Ancak Microsoft, geliştirdiği yeni işletim sisteminde Android oyun ve uygulamaları için sorunsuz bir şekilde destek vermeye başladı. Bu nedenle Windows 11’de Android uygulamaları nasıl çalıştırılacağı, hangi yolların takip edilmesi gerektiği çoğu kişi için yeni bir durum olduğundan dolayı bilinmiyor. Windows 11’de Android uygulamaları çalıştırmak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız rehberdeki adımları takip edebilirsiniz.

Windows 11’de Android Uygulamalar Çalıştırma Adımları

Windows 11 işletim sisteminde Android uygulamaların çalıştırılabilmesi adına uygulama markete giriş yapılarak Amazon App Store uygulamasının yüklenmesi gerekiyor. Microsoft ile Amazon arasında yapılan özel anlaşmalar neticesinde Microsoft, yeni işletim sisteminde Amazon App Store üzerinde yer alan uygulamaları ve oyunları desteklemeye başladı. Bu nedenle Windows 11 işletim sisteminde kurulmak istenen Android uygulama ve oyunlarda mutlaka Amazon App Store üzerinden işlem yapılması gerekiyor. APK dosyalarının kullanılabilmesi adına farklı sistemler mevcut. Bu sistem ve uygulamalara Microsoft Store üzerinden ulaşabilirsiniz. Ancak Microsoft ile Amazon arasındaki özel anlaşmalar neticesinde Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde sorunsuz bir şekilde uygulamaların çalıştırılabilmesi adına Amazon’un mağazasını baz almış durumda. Bu nedenle dışarıdan yükleyeceğiniz APK dosyalarında çeşitli performans sorunları yaşayabilirsiniz. Android uygulama konusunda takip edilmesi gereken adımlar ise şöyle;

  • Microsoft Store Uygulamasını Açarak Arama Bölümüne Amazon App Store Yazın.
  • Ardından karşınıza çıkacak uygulama sayfasındaki yükleme bölümlerini takip ederek Amazon App Store’un Windows 11 işletim sisteminde kurulmasını sağlayın.
  • Uygulama yüklendikten sonra ise kullanıcılar Amazon hesabı oluşturarak uygulamalara ya da oyunlara erişim sağlayabilir. Amazon hesabı ile tanımlanacak olan tüm etkinlikler, böylece Microsoft işletim sisteminden bağımsız bir şekilde kullanıcıların Amazon’un uygulamasına dahil olmasını sağlıyor. Amazon App Store aracılığı ile indirdiğiniz oyun ve uygulamaları sadece al butonlarına dokunarak kolay bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  • Diğer tüm uygulamalarda olduğu gibi Android uygulamaları da başlat menüsünde, Windows arama bölümünde ve masaüstünde görüntülenmeye başlayacak. Böylece normal bir program kurar ve kullanır gibi Windows 11 işletim sisteminde Android uygulamalarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.