2020 Yılında En Çok Oynanan Oyunlar

29 Aralık 2020

2020 Yılında En Çok Oynanan Oyunlar

2020 yılı, pandeminin de etkisi ile oyunlara daha fazla ilgi gösterilen bir yıl oldu. E-spor oyunları başta olmak üzere oyunlar arasında artan rekabet, büyük beklenti yaratan oyunların da piyasaya sunulması, 2020 yılının oyun sektörü için oldukça verimli geçmesini sağladı. 2020 yılında en çok oynanan oyunlar listesi ile 2020’e göz atmaya ne dersiniz?

2020 Yılında En Çok Oynanan Oyunlar Hangileri?

2020 yılında en çok oynanan oyunlar arasında yer alan oyunlar ve oyunlar hakkında kısa tanıtımlar şöyle;

PUBG Mobile

PUBG Mobile, 9 Şubat 2018’de piyasaya sürülmüş olsa da en parlak yıllarından birisini geçirdi. Yeni güncellemeler, özel turnuvalar ile birlikte oyun, 2020’nin en trend oyunları arasında yer aldı.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty serisinin yeni versiyonu olan Warzone, piyasaya sürüldükten sonra piyasadaki tüm battle royale türü oyunlara da gözdağı verdi. 2020’de en çok oyuncu sayısına sahip oyunlardan birisi olmayı başaran Warzone, PUBG ve Fortnite karşısında en güçlü rakiplerden birisi haline geldi.

World of Warcraft

2004 yılında piyasaya sürülmesine rağmen WoW efsanesi hala devam ediyor. Üstelik 2020’de oyuna yeniden dönüş yapan oyuncular ile birlikte oyuncu sayısını arttıran WoW, yıllara meydan okurken Blizzard Entertainment’in oyun alanındaki iddiasını da gözler önüne seriyor.

Valorant

Listeye damga vuran yapımcı firmalardan birisi olan Riot Games, yıl içerisinde piyasaya sunduğu Valorant ile birlikte farklı alanda da şansını deniyor. Valorant ile battle royale moduna da göz kırpan Riot Games, 2 Haziran 2020 tarihinde piyasaya sunduğu yeni oyun ile birlikte çok kısa süre içerisinde önemli bir başarı elde etti.

Fall Guys: Ultimate Knockout

31 Temmuz 2020 itibariyle dünya genelinde ilgi görmeye başlayan Fall Guys: Ultimate Knockout, Mediatonic’in yıllardan beri piyasaya sürdüğü oyunlar arasında en popüler oyun olma unvanını da aldı. 2020’nin sonuna doğru etkileyici bir artış gören oyun, 2021 yılının da en çok oynananları arasında olmaya şimdiden aday.

League of Legends

E-spor türünün Türkiye’de de çok sevilmesini sağlayan League of Legends, dünya genelinde ilgi görmeye devam ediyor. Özel turnuvalar, yeni şampiyon ve geliştirmeler ile oyundaki heyecanın hala devam etmesi, 2009 yılından beri League of Legends’in en çok oynanan oyunlar arasında yer almasını sağlıyor.

Lords Mobile

Bir mobil oyunun ne kadar başarılı olabileceğini net bir şekilde gösteren Lords Mobile; iOS, Android gibi mobil sistemlerin ardından Steam platformundaki yerini de aldı. Bu sayede daha fazla oyuncu sayısına ulaşan oyun, 2016’da piyasaya sürüldükten sonra en parlak yıllardan birisini geride bıraktı.

Genshin Impact

Ücretsiz ve Çin’den tüm dünyaya yayılmayı başaran Genshin Impact, The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi popüler oyunlardan da izler taşıyor. 28 Eylül 2020’de piyasaya sunulan oyun, rol yapma oyunları konusunda 2021’e şimdiden göz kırpıyor.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive ilk çıkış tarihi 21 Ağustos 2012. Aradan geçen 8 yıla rağmen geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan oyun, hala oyuncuların favori oyunları arasında yer alıyor. Battle Royale tarzı oyunların yakaladığı başarıya rağmen bu yeniliklere yenilmeyen CS:GO, listenin en eski ve tarihi oyunlarından birisi.

Fortnite

Fortnite, nişancı türü sevenler için iddialı yapımlardan birisiydi. 25 Temmuz 2017 itibariyle bu yeni oyunla tanışan oyuncular, kısa süre içerisinde oyunu sevdi. Oyunun bu kadar tutmasındaki önemli etkenlerden birisi ise hemen hemen tüm platformlarda desteklenmesi oldu. Milyonlarca kullanıcı ile 2020’de Fortnite, başarılı bir yıl geçirdi.

FIFA 20

2019’ın son çeyreği itibariyle tanıtımı yapılan oyun, efsane. Türünün en iddialı yapımlarından birisi olan FIFA 20,  türünün özel olması sayesinde her yıl olduğu gibi 2020’de en çok oynanan oyunlardan birisi oldu.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Çoğu oyuncu bilmese de 1998'de yazılan Rainbow Six adlı romanın bir uyarlaması olarak geliştirilen Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, 1 Aralık 2015’te tanıtılmıştı. Nişancı serisinin yeni oyunu olmamasına rağmen oyundaki farklı özellikler oyuncuların oyunu sevmesini sağladı.

Animal Crossing: New Horizons

Yaşam simülasyonu olarak tanıtımı yapılan oyun, bu türe ilgi gösteren oyuncuları kısa süre içerisinde çekmeyi başardı. Nintendo’nun farklı bir oyun türünde başarıya ulaşmasını da sağlayan Animal Crossing: New Horizons, 20 Mart 2020 itibariyle kendi kategorisinin en çok oynananları arasında yer aldı.

PES 2020

FIFA serisi ile kıyasıya yarış içerisinde olan PES, yeni yılda PES 2020 adıyla piyasada yer aldı. 2019’un ikinci yarısı itibariyle piyasaya sunulan oyun, FIFA 20’den daha önce oyunculara ulaştı. Yıllardan beri listelerde yer alan PES, 2020 yılında da yerini korumayı başardı.

FM 2020

Sports Interactive tarafından geliştirilen oyun, SEGA tarafından da destekleniyor. Son yıllarda oyun motorundaki değişimler ile birlikte çok daha farklı bir hale bürünen menajerlik oyunu, futbol tutkusu olanlar tarafından tercih edilmeye devam ediliyor. Bu alanda iddialı rakiplerin olmaması ise FM için en çok avantaj yaratan durum.

2020 yılında en çok oynanan oyunları oynamak için Excalibur laptop oyun bilgisayarı ya da Excalibur masaüstü oyun bilgisayarı arasından istediğiniz konfigürasyonu seçerek yüksek performansla bu oyunları oynamaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.