2023 Valorant Kaç GB, Bilgisayarda Ne Kadar Yer Kaplıyor?

12 Ekim 2023

2023 Valorant Kaç GB, Bilgisayarda Ne Kadar Yer Kaplıyor?

Oyun dünyasında adını hızla duyuran ve Riot Games tarafından piyasaya sürülen Valorant, FPS oyunları arasında kendine özel bir yer edinmiş durumda. Eğer bu oyunu oynamayı düşünüyorsanız, bilgisayarınızın bu oyun için yeterli depolama alanına sahip olup olmadığını bilmeniz gerekir.

Valorant Kaç GB Yer Kaplıyor?

Valorant sürekli olarak güncelleme alan bir oyun olduğu için depolama alanında da farklılık olabiliyor. İlk çıktığında 9 GB yer kaplayan oyun şu anda 37 GB'a kadar depolama alanına ihtiyaç duyuyor. Ancak bu depolama ihtiyacı gelen güncellemelerle birlikte değişiklik gösterebiliyor. Depolama alanı noktasında sorun yaşamamak ve Valorant gibi rekabetçi oyunları daha iyi performansla oynamak için Excalibur G870 gibi modellere göz atabilirsiniz. Bu bağlamda oyun sistem gereksinimlerini de bilmek işinize yarayabilir.

Valorant'ın Minimum Sistem Gereksinimi Nedir?

Valorant, 2020 yılında piyasa sürülmüş olmasına rağmen sürekli olarak güncelleniyor. Bu bağlamda oyunun depolama alanı ihtiyacı ve sistem gereksinimlerinde de değişiklikler olabiliyor. Genel olarak, bu oyunu oynamak için aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşılamak gerekiyor:

  • İşletim sistemi: Windows 7/8/10/11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Dueo E8400 / AMD Athlon 200GE
  • Ram: 4 GB
  • Ekran kartı: Intel HD 400 / AMD Radeon R5 200
  • DirectX: DirectX 11 ve üzeri

Belirtilen sistem gereksinimleri oyunu minimum seviyede açmak için gereklidir. Ancak Valorant gibi FPS oyunlarını yüksek performansta oynamak önem taşır. Bu bağlamda sahip olduğu ekranı ve donanımıyla yüksek performans almanıza olanak tanıyacak olan Excalibur G870 gibi modellere göz atabilirsiniz.

Oyuncu Ekipmanları

Valorant'ın rekabete dayalı yapısı, oyuncuların kullandığı bütün ekipmanları da titizlikle seçmesini gerektiriyor. En iyi performansınızı gösterebilmeniz için ekipmanlarınızı da dikkatle seçmeniz sizlere fayda sağlayacaktır. Oyuncu kulaklığı veya oyuncu monitörü seçimleri, performansınıza etki edecek detayların en başında yer alıyor. İyi bir oyuncu kulaklığı ve monitörüyle daha iyi performans göstermeniz de mümkün hale gelebilir. Excalibur oyun bilgisayarı serileriyle de Valorant gibi oyunlarda yüksek performanslar alabilirsiniz. Aynı zamanda depolama sorunu yaşamadan oyunu sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz.

2023 yılı itibarıyla Valorant, yüksek rekabetçi ortamı ve sürekli güncellenen içeriğiyle oyuncuların gözdesi olmaya devam ediyor. Oyunu oynamadan önce bilgisayarınızın sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığına göz atmanız da sizler için faydalı olacaktır. Excalibur oyun bilgisayarı seçenekleriyle bu sistem gereksinimlerini karşılayan ve yüksek performans almanıza olanak tanıyan olan bilgisayarlara da erişmeniz mümkün olacaktır. Excalibur oyuncu bilgisayarlarına ek olarak Windows 11 Pro ile oyun performansını artırarak, en iyi deneyimi de elde edebilirsiniz. 

2023 Valorant Kaç GB, Bilgisayarda Ne Kadar Yer Kaplıyor?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.