Bilgisayarı Virüsten Korumanın 4 Yolu

16 Temmuz 2021

Bilgisayarı Virüsten Korumanın 4 Yolu

Bilgisayarda performans ve yazılım sorunları yaşanmasına yol açarak kişisel veri riskini de ortaya çıkaran virüslere karşı dikkatli olunmalıdır. Bilgisayarı virüsten korunmanın 4 yolu ile bilgisayarınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Flash diskler, internetteki spam siteler, yanlış yönlendirmeler ile farklı programların bilgisayarda kurulması ya da mail link ve ekleri bilgisayara virüs bulaşmasının en yaygın yollarıdır. Truva atları, solucanlar ve makro virüsler olarak farklı türleri bulunan virüsler, bilgisayarlara bulaştıktan sonra pek çok riski de beraberinde getirmektedir. Risk almamak ve güvenli internet-bilgisayar kullanımı için virüslere karşı nasıl korunabileceği bilinmelidir.

İşte Bilgisayarı Virüsten Korumanın 4 Yolu

Sisteminizi Güncel Tutun

Windows işletim sistemlerinde, sürücü ve programlarda belirli aralıklarla güncellemeler yapılmaktadır. Bu güncellemeler her zaman yeni özellikler içermediği gibi sistem, performans ve güvenlik yamalarının da sisteme eklenmesini sağlar. Virüs problemleri yaşamamak adına mutlaka sisteminizi güncel tutun.

Virüs Programı Kullanın

Virüs programı kullanmamak, sistemin tamamen korunaksız hale gelmesine neden olur. Windows Defender başta olmak üzere ücretli ya da ücretsiz mevcut seçeneklerden en uygununu tercih ederek bilgisayarınızda güncel bir virüs programı bulundurun. Böylece anlık koruma ve taramalar ile birlikte bilgisayarınızın virüslere karşı daha korunaklı hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle çok sık flash bellek kullanıyorsanız, bilgisayara her taktığınız bellek için özel tarama yapın.

Mail ve İnternet Sitelerinde Dikkatli Davranın

Bilgisayarlara bulaşan virüsler için en ciddi kaynaklar mail ve tarayıcılardır. Mail ile ulaşan virüs kaynaklı link ve ekler ya da tarayıcılarda virüs riski bulunan siteler, bilgisayarlar için risk yaratmaktadır. Kaynağını bilmediğiniz mailleri açarken dikkatli olmalı ve tarayıcılarda kullanılan güvenli eklentileri tercih ederek daha güvenli bir tarayıcı kullanımı sağlayabilirsiniz.

Warez İçeriklerden Uzak Durun

Ücretli oyun ve uygulamaların ücretsiz bir şekilde kullanılmasını sağlayan crackli dosyalar, bilgisayarlar için en büyük tehlikeler arasında yer almaktadır. Bedelsiz bir şekilde ulaşılan bu içeriklerin kullanıcılar için her zaman bir hedefi vardır. Arka planda fark edilmeyen virüsler ve zararlı yazılımlar, risk yaratmaktadır. Bu nedenle güvenli bir bilgisayar kullanımında orijinal ürünler kullanmalı ve crackli ürünlerden uzak durulmalıdır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.