Cyberpunk 2077 Görevler ve Temel Bilgiler Rehberi

18 Aralık 2020

Cyberpunk 2077 Görevler ve Temel Bilgiler Rehberi

"Cyberpunk 2077 görevler ve temel bilgiler rehberi" ile oyunda kolay bir başlangıç yaparak daha hızlı bir ilerleme kaydedebilirsiniz. CD Projekt Red tarafından bugüne kadarki en kapsamlı oyunlardan birisi olarak geliştirilen Cyberpunk 2077, piyasaya yeni sürülmüş olmasına rağmen kısa süre içerisinde tüm dünyanın gündeminde yer aldı. Oyunu tamamlamak için ihtiyacınız olan her şey Cyberpunk 2077 rehberimizde.

Cyberpunk 2077 Oyun Modları Neler?

Oyun görev ve rehbere giriş yapmadan önce oyunda 4 farklı modun olduğunun belirtilmesi gerekiyor.  Bu 4 oyun modu ise şöyle;

Story mod: Oyunu bir hikaye dahilinde oynayabilirsiniz. Basit bir yapısı olduğu gibi oyunla ilk tanışanlar için de önerilir.

Kolay mod: Oyunda daha kolay şekilde ilerleyebileceğiniz bu mod da yine başlangıç seviyesi için öneriliyor.

Normal mod: Oyunu varsayılan değerler ile oynamak istediğinizde otomatik olarak seçilen mod, normal moddur. Karakter dayanıklılığı düşük, çatışmaların da zorluğu yüksektir.

Zor mod: Oyunun en zor modu. Özellikle görevler ve girilecek çatışmalar üstün bir performans gerektirdiği gibi profesyoneller için önerilir.

Oyun Başlangıç Seçenekleri

Başlangıçta 3 farklı yaşam yolu (sınıf) seçimi yapmanız gerekiyor. Her bir seçenek, farklı bir hayat hikayesi ve geçmiş üzerine kurulu. Ancak her karakter için aynı silah, kıyafet gibi oyun içi içeriklere erişilebilir. Yapılabilecek 3 sınıf ise şöyle;

Corporate (Kurumsal): Bu sınıf, daha çok kurumsal, büyük şirketler için çalışır. Şirket yetkililerin taleplerini yerine getirirken ciddi bir zorluk ve görev listesi de oyuncuları beklemekte.

Nomad (Göçebe): Bu yaşam yolunda daha özgür olabilirsiniz. Ancak kötü ve sınırlı hayat şartları nedeniyle oyundaki ilerlemeniz daha zor olacaktır.

Street Kid (Sokak Çocuğu): Night City’nin zorlu yaşam şartlarına alışkın olarak büyümüş bir V’yi yönetmeniz gerekiyor. Bu seçenekte her şey sokak jargonuna göre ilerler.

Cyberpunk 2077 Görevler

Oyunda görevler farklı ve oyunlardan alışkın olduğumuz şekilde değil. Oyun başlangıcında yapılan sınıf seçimlerine göre her sınıfın kendine has görevleri yerine getirilmeli. Ayrıca tek bir görev ve tek bir çözümü olmadığı gibi farklı işler yaparak karmaşık görevleri yerine getirmeniz gerekiyor. Üstelik görevlerle ilgili en dikkat çeken detay, bir görevi başarısızlıkla bitirdiğinizde bu durumun oyunun kalan kısmını da etkileyecek olması. Üstelik görevleri yerine getirme noktasında farklı yöntemler deneme noktasında özgürsünüz. Görevleri atlama şansınız olsa da güçlenmek, hikayeyi baştan sona yaşamak ve ilerleyen görevlerde zorlanmamak adına her görev yerine getirilmeli.

Görevlerde acele ederseniz, pek çok yan görevi atlayabilirsiniz. Böyle bir durumda ise oyun sonu değişeceği gibi senaryo farklı seçeneklere göre ilerleyecektir. Ancak oyunu tekrar tekrar oynamayı düşünüyorsanız, bu iyi bir seçenek olabilir.

Görevleri yapmanız için belirli bir süre beklemeniz gerekebilir. Telefon vs. yöntemlerle iletilecek olan çağrıları daha fazla beklemek istemiyorsanız, zamanı ileriye sarabilirsiniz. 24 saatlik bir ilerleme ile görevlere daha hızlı erişebilirsiniz.

Oyundaki görev sisteminde 30 ana görev ve her sınıfa özel yan görevler bulunuyor. Ancak bunların dışında şehirler ve bölgelere özel olarak yüzlerce görev mevcut.

Cyberpunk 2077 Ekipman ve Craft Sistemi

Oyunda pek çok silah ve araç bulunabildiği gibi özel bir craft sistemi de mevcut. Farklı malzemeleri temin ederek birleştirebilir yeni araçlar elde edebilirsiniz. Bu sayede oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir, gücünüzü arttırabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 Oyun içi Bilgiler ve İpuçları

Bu temel özelliklerin dışında oyunda işinizi kolaylaştıracak yöntemlerle daha hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Oyunda bulunan yağmalama sistemini mutlaka uygulamalısınız. Yağmalama ile birlikte elde edeceğiniz ganimetleri daha sonrasında satabilir yada parçalara ayırarak farklı craftlar yapmak için işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Oyunda yiyecek ve içecekler konusunda çok zengin bir seçenek var. Ancak bunların etkileri çok benzer olduğundan dolayı yiyecek ve içecek konusuna çok fazla önem vermenize gerek yok. Eğer oyunlara ulaşabiliyorsanız, ihtiyaç duyduğunuz anda tüketebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek detay alkol kullanımı. Oyunda alkol tüketimi sonrasında V’nin hareket hızı % 10 oranında, silah doğruluğu ise yüzde 50 oranında azalır.

Oyunda silahlarınız, eşyalarınız için bir depolama alanına ihtiyacınız var. Bunun için araçların bagajlarını kullanabilirsiniz. Depolar, kutular vs. gibi yerleri de yine kendi zulanız için kullanmanız mümkün. Ancak özellikle araçlar, başka kişilerin araçları olmamalı.

Oyunda ilerledikçe farklı araçlar ve silahlara erişiminiz olacak. Başlangıçta temel silahlar ve sınırlı oyun parasıyla başlayacağınız Cyberpunk 2077’de ilerledikçe daha güçlü silahlara erişiminiz olacak. Bununla birlikte görevler ve oyun içi şartlar da ağırlaşacak.

Cyberpunk 2077 Bitiş Rehberi

Cyberpunk 2077 genel olarak görevleri yerine getirme, çatışma, silah ve araçlarla dolaşım gibi diğer oyunlarla benzer bir sisteme sahip. Bitişi ise biraz daha özel. Şeytan, Yıldız, Güneş, Denge gibi 4 kupanın ve başarının bulunduğu oyunda, ilerlemenize ve görevlere göre seçiminize göre bir sona ulaşacaksınız.

Cyberpunk 2077 Genel Değerlendirme

Gerek oyun için grafik ve detayları gerekse de aksiyonu nedeniyle oldukça yüksek gereksinim içeren oyunu oynayabilmeniz ve bu heyecana ortak olabilmeniz adına güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. Web mağazamızdaki Masaüstü Oyun Bilgisayarı ve Laptop Oyun Bilgisayarı kategorilerine göz atarak başta Cyberpunk 2077 olmak üzere tüm oyunları sorunsuz ve akıcı bir şekilde oynayabileceğiniz Excalibur oyun bilgisayarlarına hemen sahip olabilirsiniz

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.