Grafik Tasarım için Laptop Gereksinimleri Nelerdir?

26 Kasım 2020

Grafik Tasarım için Laptop Gereksinimleri Nelerdir?

Grafik tasarım denildiği zaman akla fazla yer kaplayan, performans gerektiren, göze hitap eden güçlü bilgisayarlar gelir. Grafik tasarım için laptop gereksinimleri düşünüldüğünde kullanılacak laptoptan beklentilerin de yüksek olması kaçınılmazdır.

Grafik tasarım için tercih edilecek dizüstü bilgisayarların öncelikle hafif, taşınabilir ve ağır işler için yeterince güçlü olması beklenir. Grafik tasarım gerçekten çok geniş bir alan ve ufak tasarımlar da büyük projeler de buraya dahil edilebilir. Önemli nokta ihtiyacınız doğrultusunda çalışmaları zorlanmadan yapacak bir bilgisayar tercih etmeniz gerektiği. 3 boyutlu modelleme gibi karmaşık işler yapıyorsanız tercihiniz olabildiğince üst modeller olmalı. 2 boyutlu daha az güç ve gereksinim isteyen çalışmalar yapacaksanız orta gruptaki modeller tercih edebilirsiniz.

Grafik tasarım laptop özellikleri ne olmalı?

Grafik tasarım yapacak bir kişinin bilgisayarında CPU, RAM, depolama alanı, ekran özellikleri ve renk doğruluğu kritik öneme sahiptir. Bu nedenle grafik tasarım için laptop gereksinimleri belirlerken sadece hıza odaklanılmaması ekran renk doğruluğuna kadar detaylara dikkat etmelisiniz.

İşlemci

Grafik tasarım için tercih edeceğiniz bir modelde, önceliğiniz kesinlikle işlemci olmalı. Tasarım yapmak için kullanacağınız yazılımları çalıştıracak ve hızlı bir şekilde program akışını sağlayacak bir işlemci (CPU) olmazsa olmazlardan birisi. CPU ile birlikte GPU’nun da değerlendirmelisiniz. İşlemciye entegre bir ekran kartı grafik çalışmalarında çoğu zaman yetersiz kalacaktır. Bu yüzden güçlü bir ekran kartı tercih etmeniz, bilgisayarın beklentilerinizi karşılamasını da kolaylaştırır.

RAM

Bilgisayarda yapılacak tüm işlemlerde veriler RAM üzerinde saklandığını biliyoruz. Sistem gereksinimleri yüksek programlar kullanacaksanız ve bu programlar arasında geçişleri yaparken zaman kaybetmek istemiyorsanız RAM’i yüksek ve yükseltmeye de uygun modellere yönelmelisiniz.

Depolama

Bilgisayarınızda saklayacağınız verilere hızlı bir şekilde ulaşmak, çalışmalarınızı kaydederken uzun bekleme süreleri ile karşılaşmamak adına HDD yerine SSD teknolojisi sunan bir model tercih etmelisiniz. Performans isteyen programlarda yapacağınız çalışmaların dosya boyutları da yüksek olacağı için alacağınız bilgisayarda depolama alanının hızı ve kapasitesi önemli bir kriter olarak ön plana çıkar.

Ekran

Ekran boyutu ve özellikleri grafik tasarımda kritik öneme sahiptir yani 13 inç gibi küçük bir ekran çalışmayı zorlaştırırken 17 inç gibi bir seçenek de taşımada problem yaratabilir. Bu nedenle çalışma sisteminizi göz önünde bulundurarak en az 15 inç bir ekran alabilirsiniz. Ekranda daha fazla detaya yer vermek için ise 1920x1080 piksel seçimi sizin için olmazsa olmaz. Delta-E olarak adlandırılan renk doğruluğunda ise özellikle baskı yapılacak çalışmalar yapılıyorsa, bu özellik de göz önünde bulundurulmalısınız.

 

Yukarıda bahsettiğimiz 4 farklı laptop gereksinimi sizi doğru modele yönlendirecektir. Tasarım başlığı altında yapacağınız işin büyüklüğü, bütçeniz ve hangi uygulamaları kullandığınız önemli ve ihtiyacınız her ne olursa olsun en iyi Casper modellerinden birisini tercih edebilirsiniz. İş ve Oyun bilgisayarı laptop seçenekleri arasında ön plana çıkan Casper Excalibur G900 gibi güçlü bir model ile tüm bu kriterleri belirlediğiniz doğrultuda konfigüre ederek istediğiniz performansa ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.