İş Bilgisayarı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

04 Şubat 2021

İş Bilgisayarı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İşletmeler için güçlü ve güvenli bir bilgisayar verimliliği arttıracaktır. Bu nedenle bilgisayar seçiminde güçlü, beklentilerini karşılayacak ve çalışma ortamına uygun modeller tercih edilmelidir. İş bilgisayarı söz konusu olduğunda çok daha fazla kriter devreye girecektir.

İş Bilgisayarı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İş bilgisayarı seçerken, işlemciden işletim sistemine kadar her bir detay için detaylı analiz yapılmalıdır. Kullanılacak platformlar, uygulamalar için gereken sistem gereksinimleri, çoklu uygulama çalıştırma performansı gibi pek çok kriter göz önünde bulundurulmalıdır.

İşlemci ve RAM

İşlemci, bilgisayar performansını doğrudan etkileyen ve aynı zamanda performansı belirleyen bir donanımdır. Birden fazla uygulama çalıştırmak, uygulama geçişlerinde beklememek için iyi bir işlemci modeli seçilmelidir. Çekirdek sayısı ve GHz değeri ise yüksek yeni nesil işlemciler, uzun yıllar boyunca performans ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Performansa etki eden RAM, özellikle günlük kullanımda etkilidir. Birden fazla ofis uygulamaları, dosyalar ve bunlar arasındaki geçişlerin hızlı olması için RAM yüksek seçilmelidir.

Hard Disk

Verilerin depolandığı basit bir alan olarak görülse de verilerin işlenmesi adına SSD bir modelden yana seçim yapılmalıdır. Böylece okuma ve yazma oranları yüksek olacak bilgisayar için performans yükseltilebilir. Bununla birlikte depolama alanının belirlenmesinde yapılacak işler belirleyici olacaktır. Standart bir ofis bilgisayarı için çok fazla depolama alanı gerekmezken, tasarımcı için alan çok daha önemli olacaktır.

Bağlantı Noktaları

Bir iş bilgisayarında, bağlantı noktalarında geniş seçeneklere yer verilmelidir. Farklı cihazlar ve donanımların kullanılması gerektiğinde işlerin aksamaması adına ne kadar bağlantı noktası ve seçeneği varsa, bilgisayardan o derece verim alınabilir. USB 3.0, USB 2.0 ve HDMI bağlantı noktaları ile bir optik sürücü başta olmak üzere ne kadar seçenek varsa, bilgisayar o kadar işleri kolay kılacaktır.

Ekran

Ekran özelliklerinde yapılacak işe göre seçim yapılmalıdır. Standart ofis uygulamaları için çok yüksek boyutlarda bir ekran gerekmezken bir tasarımcı, mimar için ekran boyutu çok daha önemlidir. Yazılımcılar ise genellikle çift ekran çalışmayı tercih eder.

En İyi İş Bilgisayarı İçin Casper!

Özellikler içerisinde inceleme yaparak vakit kaybetmek yerine iş bilgisayarı için özel üretilmiş Casper modellerini inceleyebilirsiniz. Casper Nirvana X500 gibi yenilikçi çözümler sunan Casper sayesinde maksimum üretkenlik, minimum zaman kaybı ile işlerde verimliliğinizi kolayca arttırabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.