Minecraft’ta Server Kurarken Neler Yapılır?

28 Nisan 2022

Minecraft’ta Server Kurarken Neler Yapılır?

Minecraft’ta server kurarak arkadaşlar ya da belirli bir proje için özel oyunlar oluşturulabilir. Sunucular üzerinden açılacak portlar ile profesyonel bir şekilde server kurma işlemleri yapılabilecek olsa da başlangıç aşamasında olanlar için Minecraft server kurulumu, basit programlarla kolayca oluşturulabilir.

Minecraft’ta Server Nasıl Kurulur?

Minecraft server kurulumu sırasında ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan Hamachi uygulaması kullanılabilir. Bu işlemler için sırasıyla aşağıdaki adımların takip edilmesi yeterli olacaktır.

·         Hamachi uygulamanın kurulumu ve kullanıma hazır hale getirilmesi

·         Minecraft server dosyalarının indirilmesi

·         Hamachi üzerinde server dosyalarının kurularak kullanıma hazır hale getirilmesi

Hamachi sanal bir ağ kurarak farklı bilgisayar ve cihazlardan sunucuya ulaşılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle resmi site üzerinden Hamachi’nin son sürümü indirilerek bilgisayara kurulmalıdır.

Kurulum için gerekli olan server dosyalarında ise minecraft.net gibi platformlardan yararlanılarak son sürüm indirilebilir.

İki gerekli dosya ve uygulama için işlemler tamamlandıktan sonra ise server kurulum dosyalarının bir klasör altında toplanarak Hamachi uygulamasına alt klasör olarak eklenmesi gerekir.

Sonraki adımda not defteri içerisinde java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui kodu eklenerek kaydedilmelidir. Not defterinin adının başlat.bat olması ve ana klasör içerisine eklenmesi gerekir. Not defteri hazırlandıktan sonra ise eula.txt içerisinde küçük bir düzenleme yapılmalıdır. Düzenlemede eula=false olan kısım true olarak değiştirilmelidir.

Bu işlemlerin yapılmasının ardından server kurulum için hazır olacaktır. Kurulum işlemleri için server dosyasının çalıştırılması ve işlemlerin tamamlanmasının beklenmesi gerekir. Bir sonraki adımda ise Hamachi üzerinden server ayarlarının yapılması ile işlemler tamamlanabilir.

Hamachi üzerinden yeni ağ oluşturma adımları takip edilerek Minecraft sunucusu için isim ve şifre girilmesi gerekir. Böylece sanal ağ oluşturulmuş olur. Ağ oluşturma aşamasında hazırlanan Minecraft dosyalarının tanımlanması da oyunun sunucu üzerinde erişilebilir olmasını sağlar.

Hamachi kurulumu sırasında Hamachi IP adresi de ekranda belirecektir. Bunun için server dosyaları içerisindeki server.properties’te yer alan server-ip kısmına Hamachi IP adresi girilmelidir.

Bu işlemler sonrasında kullanıcılar kendi Minecraft sunucusu üzerinden işlem yapabilir. Diğer kullanıcıların ağa bağlanması için ise Hamachi ağına bağlantı kurulması ve çok oyunculu kısımdan IP ve şifre bilgilerini girmesi gerekir.

Minecraft'ta server nasıl kurulur?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.