Öğrenciler için Bilgisayar Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

21 Ocak 2021

Öğrenciler için Bilgisayar Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

İnternete girmek, araştırma yapmak, ödevler hazırlamak, sunum gerçekleştirmek ya da çizim gibi ileri teknik çalışmalar için bilgisayar kullanan öğrenciler, masaüstü modeller yerine taşınabilir olması nedeniyle laptop modellerini daha çok tercih ediyor. Tercih edilen laptoplarda gözetilmesi gereken pek çok kriter var. Bu kriterlere dikkat ederek yeni bilgisayarınızın ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Öğrenci Bilgisayarı Nasıl Olmalıdır?

Bir öğrenci bilgisayarı için önceliklerden birisi uzun pil ömrüne sahip olabilmesi. Derslerde ya da kampüsteki süre içerisinde yarı yolda bırakmayacak bir batarya kapasitesine sahip bir bilgisayar, öğrenciler için işleri çok daha kolay hale getirir. Bu nedenle yeni bir bilgisayar alırken, pil kapasitesine ve kullanımdaki performansına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise taşınabilir olan cihazın sağlayacağı avantajlar. Çok ağır ya da hantal yapıda olan bilgisayarlar, sırtınızda ya da omzunuzdaki bir çanta ile taşıyacağınız için size zahmet verebilir. Bu nedenle, hafif bir yapıda olan bilgisayarlar öncelikli olarak tercih edilmelidir. İyi bir bilgisayar çantası ile birlikte öğrenciler bu sorunu kolaylıkla çözebilir. Böylece pratiklik sunacak olan bilgisayar, sürekli taşınsa dahi bir problem Bu syaratmayacaktır.

Bilgisayar boyutlarını etkileyen ekran ise üzerinde durulması gereken bir konudur. Farklı bölümlerde okuyan öğrencilerin bilgisayarlarda özel gereksinimleri olabilir. Standart ödev, proje ve araştırma gibi işlemlerde kullanılacak bir bilgisayar için çok geniş bir ekran, dezavantaj yaratacaktır. Bu nedenle 13 inç ile 15 inç arasındaki boyutlar, hem bilgisayar ebatlarını küçültür, hem de taşıma sırasında pratiklik sağlar.

Tercih edeceğiniz depolama seçeneği ise üzerinde düşünülmesi gereken bir diğer konu. Çok fazla veriyle çalışıyor ve depolama yapmanız gerekiyorsa, bilgisayarınızın bu veri okuma ve yazma konusunda iyi bir performans sunması gerekir. Bu nedenle de HDD yerine SDD tercih ederek performansını arttıracak depolama konusunda büyük bir avantaj elde edebilirsiniz. Depolama için boyut konusunda ise kişisel kullanımlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Tüm bunlara ek olarak, kullanılacak programlar için yeterli performans sunacak bir bilgisayar tercih edilmelidir. Mimari bölümlerdeki öğrencilerin çizim yapacağı programlar, yüksek gereksinimleri nedeniyle performans sunacak bir bilgisayar gerektirecektir. Aynı şekilde grafik tasarım bölümündeki bir öğrenci için de grafik tasarım programlarını istenen performansta çalıştıracak bir ürün tercih edilmelidir. “Öğrenciler için bilgisayar özellikleri nasıl olmalıdır?” konusunda temel özelliklerin dışında kişilere özel gereksinimlerin olabileceği kesinlikle göz ardı edilmemelidir. 3D animasyon, mimari çalışmalarda iyi bir işlemci ve RAM desteği olmadan herhangi bir çalışma yapılması mümkün olmayacaktır. İşinizin çoğunu, örneğin Microsoft Word ve Excel gibi programlar aracılığıyla yapmayı ve ara sıra film izlemeyi planlıyorsanız, ortalama olarak belirlenmiş bir bilgisayar, çoğu şeyi rahatça karşılayacaktır.

Öğrencilere Özel Bilgisayarlarda Casper Fırsatlarına Göz Atın!

Öğrencilerin beklenti ve gereksinimlerine göre tasarlanan birbirinden farklı laptop modeline göz atarak, Casper ayrıcalığı ile işlerinizi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Performans ve güç sunan, ince, hafif ve en yeni teknolojinin izlerini taşıyan Casper Nirvana laptop bilgisayar  veya Excalibur laptop modellerini hem eğitimde hem de eğlence amaçlı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sömestir Tatili Casper ile Keyifli!

Gösterdiğiniz performansa yakışacak yüksek performanslı bilgisayarlara %20’ye varan indirimler ile sahip olmak için hemen kampanyalar sayfamızı ziyaret ederek Sömestir tatili kampanyasını inceleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.