Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

22 Eylül 2021

Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyun oynamayı sevenler için oyunlardaki kontrolü artıran ve kolaylık sunan oyuncu klavyeleri, piyasada pek çok marka ve modelde mevcut durumda. Peki seçenekler arasında oyuncuların yeni bir klavye almadan önce dikkat etmesi gereken kriterler nelerdir? 

Oyuncu Klavyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyuncu klavyesi olarak satın alınacak modellerde oynanacak oyunlar dahi göz önünde bulundurulmalıdır. FPS oyunları gibi farklı oyunlarda planlanabilir tuşlara sahip klavyeler, her zaman için daha caziptir. MOBA gibi oyunları oynamayı sevenler için ise daha sade ve kullanılan ana tuşlarda daha rahat kullanım sunan klavyeler tercih edilmelidir.

Oyuncu klavyesinde tuş yapısı dikkat edilmesi gereken bir diğer kriterdir. Mekanik olmak üzere özel bir şekilde üretilen oyuncu klavyeleri, daha pratik bir kullanım sunar. Rahat tuş basışları sayesinde oyunlardaki hakimiyeti arttıran klavyeler ile oyuncular daha başarılı olabilmektedir.

Satın alınacak klavyelerde uzun süreli kullanımlar için mutlaka malzeme kalitesine dikkat edilmelidir. Kaliteli malzemelerden üretilen, ışıklandırma sistemine sahip klavyeler tercih edilmelidir.

Oyunların büyük bir bölümünde W-A-S-D ve space tuşları ön plandadır. Bu nedenle bu tuşların birbirine yapışık olmaması, birbirinden ayrı olması gerekir. Böylece kontrol daha fazla kolaylaşacağı gibi hata yapma ihtimali azalmaktadır.

Çok fazla oyun oynamayı seven kişilerin klavye seçimlerinde ses durumuna da mutlaka önem vermesi gerekmektedir. Tuşlara basıldığında tuş sesleri çok yüksek çıkıyorsa bu durum kısa süre içerisinde rahatsızlık yaratacaktır. Bu nedenle yeni bir klavye almadan önce klavyenin test edilmesi önerilmektedir. Böylece tuş yapıları daha kolay bir şekilde incelenebilir ve ses gibi kritik detaylar görülebilir.

Oyuncu klavyesi için dikkat edilmesi gereken son detay ise kablo sistemidir. Oyuncu klavyelerinde kablosuz klavyelerin kullanılması önerilmemektedir. Gecikmelere neden olabilecek ve performans sorunlarının yaşanabileceği oyuncu klavyesinde kablolu seçimler yaparak olası sorunlar ortadan kaldırılabilir.

Oyuncu Klavyesi ve Ergonomi

Uzun oyun süreleri göz önünde bulundurulduğunda oyuncu klavyesinin ergonomik olması önem kazanmaktadır. Oyuncuların el, parmak ve bilek bölgelerinde rahatsızlık yaratmayacak klavyeler sağlıklı bir seçenek olarak da dikkat çekmektedir.  Bu nedenle oyuncu klavyesi seçimlerinde "ergonomi" vazgeçilmeyecek kriterlerden birisi olmalıdır.

Oyuncu klavyesi olarak tüm beklentileri karşılayan Excalibur GK21 Oyuncu Klavyesi ve Excalibur RGB klavye ve mouse seti,  en iyi deneyimi elde etmeniz için değerlendirebileceğiniz öncelikli modeller arasında yer almaktadır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.